Biodanzalogie

Hier vind je regelmatig berichten over Biodanza; de theorie, de praktijk, de vertaling naar het dagelijks leven, de effecten, poezie en meer....

donderdag 3 juli 2014

Vivencia & integratie


Biodanza boek blz. 20:
De methodologie van Biodanza wil integrerende VIVENCIA'S induceren. Met integratie wordt een directe en diepe verbondenheid met het zelf bedoeld. Tijdens opeenvolgende wekelijkse Biodanza sessies brengen de vivencia's steeds meer teweeg. Iemand ervaart de vivencia's als aangename situaties en dus vindt er een positieve bekrachtiging plaats. Een mens leert krachtiger door aanmoediging.
Bij Biodanza vindt het leren plaats op 3 niveau's:
1 - Het cognitieve niveau (het denk niveau - begrijpen))
2 - Het niveau van de Vivencia (het belevingsniveau - beleven)
3 - Het viscerale niveau (het fysieke, organische niveau - lichamelijk ervaren)
Als je op alle drie niveaus tegelijk leert... dan pas ontstaat een verandering.

Dancing is just discovery, discovery, discovery. - Martha GrahamSocrates learned to dance when he was 70 because he felt 
that an essential part of himself had been neglected. - unknown

In het begin heeft een Biodanza les een direct effect in het moment van de les zelf. Naarmate je langer Biodanza beoefend, wordt het effect dieper, langdurend en werkt het transformerend.
Uiteindelijk heeft Biodanza een impact op je dagelijks leven. Je staat anders in het leven. Je bent vaker spontaan, open, creatief. Je richt je meer naar het lichte en het plezierige in het leven. Je relaties worden intiemer. Je voelt je meer één geheel. Je weet je verbonden met het leven als geheel. Je houdt van meer mensen en kunt gemakkelijker met het leven meebewegen. Geen opmerkingen:

Een reactie posten