Biodanzalogie

Hier vind je regelmatig berichten over Biodanza; de theorie, de praktijk, de vertaling naar het dagelijks leven, de effecten, poezie en meer....

woensdag 9 juli 2014

Levenskunst als way of life

Biodanza bestaat niet alleen uit je wekelijkse lessen, je verdiepingsdagen, je opleiding. 
Biodanza is een "way of life". Het gaat allemaal over affectieve intelligentie. Leven met een groot en open hart. Mensen verwelkomen, kwalificeren, je vitale impulsen durven volgen, je eigen ritme vinden, afstemmen op de mensen en gebeurtenissen om je heen. Kiezen voor het gezonde, alles dat leeft koesteren en aanmoedigen, je creativiteit ruimte geven, voor "de groep" zorgen, plezier een hoofdrol geven.

Deze week gedaan:
  • Voor een vrouw die bij de HEMA koffie zat te drinken met haar demente man, een gedicht geschreven. Haar liefdevolle zorg voor haar man bejubelt. Het haar met knikkende knieën overhandigd. Ik vind mijn eigen spontaniteit soms erg eng.
  • Mijn man een envelop met cursus inkomen gegeven. Hij had impulsief een zangcursus besteld uit Amerika, Hij wil nog meer zingen. Hem aangemoedigd en "JAAAAA doen" geroepen.
  • Met mijn vriendin die weet dat ze binnenkort gaat hemelen, zalig door de stad gezwierd. Zitten tekenen, schilderen en kletsen bij de HEMA. Pennen gekocht, gelachen, slagroom gegeten, haar wijsheid over leven in het moment in me opgenomen, en met de rolstoel door de regen gerend tot we bijna vielen. (p.s: samen maakten we een app-je voor op je android telefoon. Je vindt hem in de playstore onder LEVENSKUNST BIJ ZIEK EN ZEER. Levenskunst tips om het leven te omarmen ondanks gezondheidsobstakels)
  • Iemand die me een rare mail stuurde met een vraag om hulp, op de meest liefdevol mogelijke manier beantwoord.
  • Mijn buurvrouw extra geknuffeld (haar man is er niet meer).
  • Samen met m'n zoon druppeltjes wiet olie geproefd, de slappe lach gekregen. Zo grappig om dat samen uit te testen.
  • Dankbaarheidsdagboekjes aan mijn cursisten cadeau gedaan. Zodat ze iedere avond vlak voor het slapen gaan 3 dingen kunnen opschrijven die ze fijn vonden.

Zie het licht in de ander. 

Verlicht wat nog duister is. 
In de ander en in jezelf. 
Rolando Toro 
founder of Biodanza

Levenskunst
Je eigen leven is het belangrijkste kunstwerk dat je ooit zult creëren. Het is je levenswerk. Soms vergeten we dat. Dan leven we kabbelend, sjokkend, flink of gezapig door. Maar jouw leven is niet zomaar iets. Er is niemand zoals jij, niemand anders kan jouw hoofdrol vervullen zoals jij dat kan. Niemand heeft jouw speciale combinatie van aanleg, bezieling, talent, wijsheid, avontuurlijkheid en liefde zoals jij die hebt. Of je er nu aandacht aan geeft of niet, jouw leven is het gedicht dat je schrijft, het schilderij dat je schildert, het lied dat je laat horen, de film die je regisseert, de dans die je danst en al levend de wereld cadeau doet. Waarom dan niet al je bezieling erin gestopt? Je bent het zo waard en de wereld snakt naar jouw levenskunst, anders zou je niet bestaan.
Jouw levenskunst is te mooi om niet waar te zijn. Maak het iedere dag een beetje meer waar… ik ben vóór je! Saskia (incl. minisasje)

Een jaar of 2 à 3


Ongeveer 6 jaar
Ik wilde als kind toverfee en danseres worden. En door Biodanza docent te worden is dat echt helemaal gelukt.... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten