Biodanzalogie

Hier vind je regelmatig berichten over Biodanza; de theorie, de praktijk, de vertaling naar het dagelijks leven, de effecten, poezie en meer....

dinsdag 1 juli 2014

Meer tot leven komen


Biodanza boek blz. 16,17
Om beter te kunnen leven hebben we een gevoel van intimiteit nodig, het fijne gevoel van verbondenheid en dienen we te leren ons gracieus te bewegen.
Daarom wil Biodanza je niet alleen voorstellen om te dansen, maar ook om specifieke oefeningen te doen die geïnspireerd zijn op de oorspronkelijke betekenis van de dans en die vorm hebben gekregen op basis van de natuurlijke beweging van de mens. Het doel ervan is om ons affectief potentieel te activeren, dat ons verbindt met ons zelf, onze gelijke en het universum.

Uit mijn nog niet gepubliceerde boek:
Bio-danza betekent: leven-dans. Het leven dansen. Dansen is: bewegingen maken vol betekenis, op muziek. Zo simpel is het. 

Biodanza is meer tot leven komen en jezelf leren kennen door bewegingen vol betekenis te maken op muziek.

We hebben geleerd dat dingen die we van nature kunnen, tegenwoordig een vak zijn dat je moet leren, op een school. Voor poëzie moet je Nederlands studeren of je gaat naar een schrijversvakschool. Om te tekenen moeten we een kunstacademie volgen. Om te zingen moeten we naar het conservatorium. Heb je dat niet gedaan dan zeg je: ik kan niet schrijven, tekenen, zingen. Bij dans denken we aan een ballerina, aan een getrainde ballroomdanser of een musicalster. Maar dat is geen natuurlijke dans. Een natuurlijke dans is aangeboren, spontaan, authentiek; zoals tekenen, zingen en dichten dat ook zijn.

Never trust spiritual leader who cannot dance. 
Mr. Miyagi, The Next Karate Kid, 1994


Geen opmerkingen:

Een reactie posten