Biodanzalogie

Hier vind je regelmatig berichten over Biodanza; de theorie, de praktijk, de vertaling naar het dagelijks leven, de effecten, poezie en meer....

dinsdag 8 juli 2014

In de liefde is niets onmogelijk

Biodanzaboek blz 26 ->
Elke therapie hoopt de oerfunctie van verbondenheid met het leven te herstellen. Als deze functie is hersteld, kun je pas echt leven. Na een proces van innerlijke rijping kan dit een bewuste levenshouding worden, waardoor je weer in contact komt met je oorsprong.
Biodanza stelt zich als belangrijkste doel het stimuleren van de affectiviteit.


Verzamelde Biodanza wijsheid uit de schoolboeken:
Affectiviteit
Het begint bij een baby met geborgenheid, bescherming en voeding.
Affectiviteit is contact, verbinding, liefde, vriendschap en het solidariteitsinstinct. Het vermogen de ander te ontmoeten, ons instinct voor respect, tederheid. Met affectiviteit bedoelt Rolando een toestand van diepe genegenheid voor andere menselijke wezens, die gevoelens van liefde, vriendschap en altruïsme en solidariteit kan oproepen, evenals moederlijke en vaderlijke gevoelens. Als we anderen ontmoeten, hebben we de vaardigheid nodig om genegenheid te geven en te ontvangen. Empathie maakt dat we ons kunnen verplaatsen in een ander. Affectie is onze natuurlijke mogelijkheid tot liefhebben en genegenheid ervaren. Het is het geven en ontvangen van tederheid en liefde. Het genieten van vriendschap, het delen met elkaar en het respecteren van elkaar. Mens zijn met elkaar.

Mijn favoriete dichter HAFIZ (schitterend vertaald door Daniel Ladinsky) zegt

Nothing

Evolves

Us

Like

LoveDit is een foto uit het boek "onmogelijke liefdes". Het laat de liefde zien tussen een duifje en een resusaapje. Er staan nog veel meer "onmogelijke" dierenliefde foto's & verhalen in. 

Maar ik zet "onmogelijke" tussen haakjes. 
Want ik leerde van Rolando dat in de liefde NIETS onmogelijk is. 
Gelukkig maar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten