Biodanzalogie

Hier vind je regelmatig berichten over Biodanza; de theorie, de praktijk, de vertaling naar het dagelijks leven, de effecten, poezie en meer....

woensdag 16 juli 2014

behind, before of within... en kussen.

In Biodanza ontdek je je eigen kracht. Biodanza nodigt je uit om in beweging te komen. Om in dit moment in actie te komen. Om voor jezelf en je eigen behoeften te zorgen.
Je hebt altijd weer de keuze:
  • Mokken over wat was.(mokken is: heimelijk wrevelig of boos zijn). Piekeren en tobben over wat komt (piekeren en tobben is: jezelf kwellen met gedachten)

of
  • In actie komen voor wat je hier en nu voelt en verlangt. Je kunt op ieder moment: delen, vragen, contact maken, doen, jezelf openen en laten zien. Jij hebt kracht en macht.
You always have a choice ( Stephen White; the love doctor)

Je verlangen is belangrijk. 
Het is misschien wel het meest echte en eerlijke 
dat je over jezelf kunt delen!

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. (Ralph Waldo Emerson)


Ik verlang naar:

Zachte zomers, overal begroetingen, toestemming om te kussen voor iedereen - overal - altijd, terrasjes met muziek die je doet ontspannen, inzichten en oplossingen, vergeving (vooral ook voor jezelf), troost, heel veel troost, dat eigenheid in de mode is, applaus voor romige mensen, bewondering voor liefdevol werk, banken waar je terecht kunt voor complimenten die je stijl achterover doen slaan van geluk, ijsjes waar je mooier van wordt, spullen die we samen hebben; in ieder wijkje een magazijn om uit te lenen, gedichten in plaats van reclame, agenten met gratis omhelzingen, beloningen i.p.v. bekeuringen, dokters die je aan het lachen maken, de ontdekking dat er maar één God is die liefde heet en die dol is op dansen, vreugde, liefhebben, plezier en verrukkelijke oneerbiedigheid.....

Ik verlang naar 
alle heerlijkheid die ik me voor kan stellen en ook naar heerlijkheden die mijn bevattingsvermogen te boven gaan....

ps. kus zoveel als je kunt

One regret

One regret that I am determined not to have
When I am lying upon my
Death bed

Is that we did not
Kiss
Enough

HafizGeen opmerkingen:

Een reactie posten