Biodanzalogie

Hier vind je regelmatig berichten over Biodanza; de theorie, de praktijk, de vertaling naar het dagelijks leven, de effecten, poezie en meer....

dinsdag 1 juli 2014

Biodanza is als de zon

Uit mijn (nog te verschijnen) boek:

Biodanza is als de zon
Er is een kort verhaal uit de film “Michael” dat voor mij iets heel wezenlijks vertelt over verschillende manier om te groeien en te veranderen:

De Zon had eens een discussie met de Noorden Wind. Het ging over wie slimmer was en wie sterker was. Wie kon het meest bereiken? De Noorden Wind wees naar een man die op straat liep en zei: "ik wed dat ik die man zijn jas uit kan laten doen en jij niet." "Oké, we wedden." zei de Zon en grinnikte wat. De Noorden Wind blies en blies in de hoop de man zijn jas uit te blazen. Maar de man kreeg het koud en hoe harder de wind blies, hoe meer de man zijn jas om zich heen trok. De zon kwam op en lachte wat, heel ontspannen en zonder moeite…..en het werd heerlijk warm. En de man trok zijn jas uit en ontspande zich.
Biodanza is als de zon. Het verwarmt je, het nodigt je uit. Het is een veilige, zachte, lichte manier van leven die je tot in het diepst van je wezen kan raken en vervullen zonder ooit enige vorm dwang te gebruiken. Je leert in je eigen unieke ritme te vinden en te volgen. Biodanza is als de liefde zelf die je verleidt om haar overvloedig in je leven toe te laten.

“The love you seek is seeking you at this moment.” 
Deepak Chopra

Een verrukkelijke film met veel muziek, liefde en genoegen! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten