Biodanzalogie

Hier vind je regelmatig berichten over Biodanza; de theorie, de praktijk, de vertaling naar het dagelijks leven, de effecten, poezie en meer....

maandag 4 augustus 2014

Licht zoeken, zien, delen...

Zie het licht in de ander. 
Verlicht wat nog duister is. 
In de ander en in jezelf. 
Rolando Toro
Het mooiste van Biodanza vind ik, dat je leert kijken naar het licht, de schoonheid, het wonder, dat wat gezond is, alles dat goed en heel is in iemand. Dát heeft mijn leven het meest veranderd. Het volgen van de opleiding, het lesgeven, de didactische opleiding, alles draagt bij aan het ontwikkelen van dat vermogen. Het goede in alles te zien. Als je zoekt naar schoonheid vind je het altijd, in iedereen is wel iets moois te vinden.


Mijn man Peter en ik doen op vakantie vaak het volgende: We gaan wandelen, bijvoorbeeld langs het strand, of zitten op een terrasje, en we gaan zoeken naar affectie. Dan zien we ineens twee lieve hondjes samen huppelen, twee kinderen hand in hand, een moeder die het lekkende ijsje van het handje van haar kind likt, iemand die een rug insmeert, twee oudjes hand in hand lopen, twee zoenende pubers, een bang kindje in een zwembandje met een geruststellende vader. Dan gaan we nog beter kijken en zoeken naar niet voor de hand liggende affectie: twee vreemden die even oogcontact maken, iemand die iets laat vallen en geholpen wordt, hoe de zee het zand begroet in een golf, hoe de zon zachtjes de zee ontmoet…. We worden hier heel gelukkig van.

S’avonds in bed vragen we elkaar vaak “wat was het mooiste van vandaag”. Soms zijn we het zelf, of samen, maar heel vaak leren we van elkaar welke schoonheid, tederheid, lievigheid, ontmoeting het wonder van de dag was.
Als je leert het licht te zien, zie je het ineens overal. Als je het licht ziet… kun je anderen erop wijzen, elkaar aanmoedigen beter op te letten. Zo wordt het leven lichter en mooier.
Alles dat je kunt fantaseren over "het paradijs", is al hier.... en nu. Het ontbreekt ons niet aan schoonheid en liefde en wonderen. We hoeven alleen maar beter op te letten.... en alles voor mogelijk te houden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten