Biodanzalogie

Hier vind je regelmatig berichten over Biodanza; de theorie, de praktijk, de vertaling naar het dagelijks leven, de effecten, poezie en meer....

maandag 25 augustus 2014

Het vuur van de liefde

Van alle vuren is liefde de enige
die onuitputtelijk is. 
Pablo Neruda, dichterThe Fire Starter Sessions
Samen met een college ben ik een E-course aan het ontwikkelen naar aanleiding van het boek “The Fire Starter Sessions” van Danielle LaPorte. Een prachtig boek over het vinden van je eigen koers, werk, passie, missie, bezieling. 

Ik geef jullie een klein voorproefje, omdat het zo mooi bevestigt waar Biodanza voor staat. Wil je meer weten over het boek en de E-couse. Kijk dan even HIER.


In Hfst 15 zegt de schrijfster:

Wees de gever. Alsjeblieft. Wees de genereuze, the mentor, de adviseur, de motivator, de donor, degene die het zich aantrekt. Vind een manier waarop, dat wat je doet meerdere mensen goed doet. Maak het verschil voor iemand. Geef iemand hoop. Doe een belofte. Kom hem na. Geef meer dan je beloofde. Open deuren naar mogelijkheden. Open je portemonnee. Open je hart. Verzamel je liefde en geef het iemand.

Don’t hold back.
Er zijn drie redenen die maken dat we weerstand hebben tegen geven en delen:
  1. We voelen ons afgescheiden van onszelf
  2. We voelen ons afgescheiden van anderen
  3. We voelen ons afgescheiden van het leven zelf.

Een tekort aan gevoel van verbinding maakt ons bang. Angst beperkt je vermogen om te delen en te geven.  Je voelt een tekort of je voelt dat jij recht hebt op meer. Je komt terecht in het “jij tegen de rest van de wereld” denken. Je voelt je bedrogen of niet betrokken.

Verbind je. Besef dat we allemaal met elkaar verbonden zijn
 en: “geef tot het zeer doet" (Dalai Lama)

Geven kan je hart breken. Het opent je voor de werkelijkheid van anderen. Soms willen we niet geven om dat het ons confronteert met de werkelijkheid van de ander. Generositeit maakt dat je met de ander bent waar hij/zijn op dat moment is. Als we deze moedige weg gaan, welt de rijkdom van compassie in ons op. Dat is de werkelijke rijkdom!

Biodanza gaat helemaal over dit GEVEN.
Biodanza leert je je opnieuw verbonden te voelen met jezelf, de ander, de wereld. Als je die verbondenheid herstelt, opent je hart zich vanzelf. Zoals bloemen vanzelf groeien als er goede grond, water en zonlicht is.

Give what you can

Spirituele oefening bestaat uit steeds opnieuw terugkeren naar zachtheid.
Stephanie Dowrick, seeking the sacredWhat happens when you give

Geven is het beste tegengif voor leegheid. Als je geeft ga je je rijk voelen. Dat is zo bijzonder met liefde. Het vermeerderd zich door het te delen. Je geeft, je groeit……Wees de gever
je zal jezelf versteld doen staan
met je vermogen om vreugde te ervaren
je zal vrienden maken
je zal meer glimlachen
je buigt de tijd en heelt het verleden
je voelt je rijker, gezonder, stralender
je zal je kwetsbaar en machtig voelen
je voelt je teder en onverwoestbaar
als je geeft,
kom je in de werkelijkheid waar liefde geen concept meer is
maar jouw ziel die zich manifesteert
Jij
levendig
schitterendGeen opmerkingen:

Een reactie posten