Biodanzalogie

Hier vind je regelmatig berichten over Biodanza; de theorie, de praktijk, de vertaling naar het dagelijks leven, de effecten, poezie en meer....

maandag 29 september 2014

Carolina Churba

Gister een dag gedanst en gewerkt met Carolina Churba Doyle uit Zuid-Afrika. Ze is de opleider van Stephen White ( directeur van de Biodanza school Zuid-Nederland)


Alejandro Torro (kleinzoon van Rolando), Carolina en Sergio Cruz

Ze is een geweldig levenslustige vrouw en ze schud je wakker. Ze heeft een heel eigen stijl van lesgeven. Ze gebruikt humor, ze roept je steeds op om wakker te worden, contact te maken, "uit je bubbel" te komen. 

Ook in Biodanza strijden we wel eens over "hoe het hoort" en over "wat echte Biodanza is", zo menselijk. Carolina schud alles weer door elkaar. Ze doet al Biodanza vanaf haar 18e (dat is nu zo'n 35 jaar). Ze heeft heel veel met Rolando samengewerkt en ze heeft haar heel eigen manier gevonden.

Als je denkt dat je iets zeker weet, schudt ze alles door elkaar. Als je weet "hoe het moet", doet zij het anders. Als je binnen de lijntjes kleurt, gaat zij erbuiten. Ze prikkelt, maakt je in de war, stelt je gerust, nodigt je uit, laat je blozen, en omarmt je.

Ze belichaamt Biodanza op de CAROLINA manier en nodigt je daarmee uit te leven op de JIJ manier. Dat is prachtig.

In Biodanza is ze (vind ik) wat de indianen noemen een Heyoka. 


Heyoka (in LakotaHeyókȟa, also spelled "Haokah," "Heyokha") is a trickster spirit, a contrarian, jestersatirist or sacred clown. The Heyoka spirit speaks, moves and reacts in an opposite fashion to the people around it.

Dat is niet altijd een dankbare taak. Maar wel onmisbaar. Daarom hou ik van haar. 

SAS
Geen opmerkingen:

Een reactie posten